Dit scherm tonen bij bezoek

Wat is Actief in mijn buurt?

Dit is de website waar je informatie en inspiratie kunt halen en brengen over Zaanse buurtinitiatieven. Op de kaart bekijk en plaats je initiatieven, op de portal en in de nieuwsberichten vind je van alles over initiatieven.

Inspiratie!

Wil je zien wat buurtgenoten in jouw wijk organiseren? Of misschien ben je op zoek naar inspiratie om zelf iets te ondernemen in jouw buurt en wil je juist in andere wijken kijken. Neem een kijkje op de kaart met initiatieven. [link naar de overzichtskaart]

Zet je initiatief op de kaart

Op de kaart kun je je buurtinitiatief plaatsen, zowel tijdelijke als ‘vaste’. Ook groenadoptie is een optie. Lees hier meer over initiatieven plaatsen.

Informatie

Financiering van initiatieven, leuke voorbeelden, hoe zet ik een bewonersbedrijf op. Lees meer over bewonersinitiatieven op de portal en in de nieuwsberichten.

Hoe werkt deze website

Om een initiatief te kunnen plaatsen, moet je je eerst registreren. Je kiest een inlognaam en een wachtwoord, en voert je e-mailadres in. Je kiest bij registratie voor een ‘Voor-een-keertje’ of een ‘Blijvertje’.

Voor-een-keertje
Een ‘Voor-een-keertje’ is een eenmalige activiteit of een tijdelijk initiatief, waarvoor je bijvoorbeeld buurtbewoners wilt oproepen. Deze activiteit staat tijdelijk op de kaart en verdwijnt automatisch als het afgelopen/voorbij is. Zoals bijvoorbeeld een schoonmaakactie in de straat. Je registreert je op actiefinmijnbuurt.nl (of als je als geregistreerd bent log je meteen in) en je plaatst de activiteit met omschrijving en oproep op de kaart.
Dit verschijnt als op de kaart.

Blijvertje
Sommige initiatieven zijn niet tijdelijk, maar vormen een vast verband. Denk aan een speeltuinvereniging, een moestuin of een natuurwerkgroep. Deze kunnen zich registreren als ‘blijvertje’, en krijgen een vaste plek met een profiel op actiefinmijnbuurt.nl.
Dit verschijnt als op de kaart.
 
Vanuit dit vaste profiel kun je óók tijdelijke initiatieven, dus een ‘Voor-een-keertje’ plaatsen. Als je als moestuin bijvoorbeeld een oogstfeest organiseert.
Dit verschijnt als sterretje op het huisje.

Je kunt als Blijvertje ook initiatieven buiten je eigen wijk plaatsen, dit verschijnt als op de kaart.

Groenadoptie
Groenadoptie is het vrijwillig onderhouden van openbaar groen door bewoners. Zoals een plantenvak, een plantsoen of een hofje. Bijvoorbeeld omdat je andere planten of bloemen dan de standaard voor je deur wilt, of omdat het leuk is samen aan de slag te zijn. Als je belangstelling hebt voor groenadoptie of er meer informatie over wilt ontvangen, meld je dan aan via ‘registreren’. De coördinator groenadoptie neemt dan zsm contact met je op!

Registreren
Ga om te registreren naar de kaart, klik op je wijk en ga naar ‘registreer’. Ga naar de kaart.
Als je geregistreerd bent bij actiefinmijnbuurt.nl wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen op de website.

Meer over deze website

Wat is Actiefinmijnbuurt.nl
De plek waar je informatie en inspiratie kunt vinden én plaatsen, over initiatieven in jouw buurt.

De website bestaat uit drie delen:

1. Op de kaart kun je initiatieven bekijken en zelf plaatsen. Bijvoorbeeld om aan buurtgenoten te laten weten wat je organiseert of om op te roepen om mee te doen. Je kunt ook (alleen) initiatieven bekijken. Om te bekijken wat er speelt in jouw buurt, misschien wel om er ook aan mee te doen. Of om inspiratie op te doen. Ook groenadoptie is een optie. Meteen naar de kaart of meer informatie over plaatsen van een initiatief.

2. Een portal met links naar allerlei informatie over bewonersinitiatieven. Leuke voorbeelden (in andere steden), mogelijkheden voor financiering, achtergrondinformatie over participatie; van alles. De links naar de informatie staan in verschillende rubrieken in de gekleurde blokken.

3. Nieuwsberichten over buurtinitiatieven en bewonersparticipatie.

Waarom actiefinmijnbuurt.nl
Deze website is voor de Zaanse bewoners en organisaties die actief zijn of willen worden in hun buurt. Er gebeurt veel in de Zaanse wijken, maar dat is niet altijd zichtbaar. Deze website is een podium voor alle initiatieven in Zaanstad. Niet als doel op zich, maar om andere (buurt)bewoners te vinden en te activeren. Gemeente Zaanstad faciliteert dit platform, mede op aangeven van actieve bewoners.

Wat is actiefinmijnbuurt.nl niet?
• De site is niet voor commerciële initiatieven van commerciële organisaties
• Het is geen vrijwilligerscentrale
• Het is geen klussenbank

Suggesties?
Heb je suggesties voor de website? Verbeterpunten? Links naar interessante websites of tips voor leuke nieuwsberichten. Graag! Stuur een mail aan info@actiefinmijnbuurt.nl

Op deze pagina staat informatie over bewonersinitiatieven en bewonersparticipatie. De onderwerpen zijn per gekleurd blok gegroepeerd. In de blokken staan weblinks naar pagina’s met informatie over het onderwerp. Suggesties voor onderwerpen en/of voor links die er onder passen? Graag! Stuur een email aan EMAILADRES.

Klik hier om naar het portal te gaan.

Kies eerst uw wijk voordat u uw huis plaatst op de locatie

Disclaimer

De gemeente behoudt zich het recht voor ongepaste berichten en berichten met commerciële doeleinden te verwijderen. Deze kaart is niet bedoeld voor vragen of klachten over de openbare ruimte. Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente Zaanstad via www.zaanstad.nl

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? We horen het graag! Stuur een e-mail aan info@actiefinmijnbuurt.nl.

Met dringende vragen kunt u ook bellen met de gemeente Zaanstad, via het telefoonnummer 14 075 (op weekdagen tussen 08.30u en 17.00u). Vermeld dat het gaat om www.actiefinmijnbuurt.nl, dan wordt u met de juiste persoon doorverbonden.

Welcome

Read messages

Add message